Er is iets heel magisch aan lampen met gaatjes, zeker wanneer het begint te schemeren en de lamp ook aan mag. Dan is het niet alleen een hele mooie lamp om te zien, maar ook een hele functionele lamp in gebruik. Het licht valt in patronen op de muur en laat op die manier de mooiste landschappen ontstaan. Met een beetje fantasie kan je opgaan in een droomwereld, jagen op de grote boze wolf of gewoon genieten van een kopje thee terwijl je gedachten even weg zijn van de dag die bijna voorbij is.

Handgemaakt

Naast dat ze een prachtige lichtval hebben, worden ze ook nog eens heel erg vakkundig gemaakt. Ieder gaatje dat je ziet is er met de hand ingeslagen, de platen zijn met de hand gevormd en als het goed is kan je de lasdraden amper nog zien, waar de platen aan elkaar gezet zijn. Maar de magie van de lamp ligt toch vooral in de handen van de eigenaar, die bepaald waar de lamp opgehangen wordt, wat er in de buurt van de lamp nog meer aan lichtbronnen hangt en wat de stoorpunten zijn in de rest van de inrichting.

filigrain lamp

De rest van je huis vraagt om meer

Het is nou eenmaal zo, de rest van je huis vraagt om meer gezelligheid, in de vorm van extra kussens op de bank een set kaarshouders op de kast. Een algeheel gevoel van knusheid en warmte, welke totaal onafhankelijk is van de kleuren die gebruikt worden. Want het effect is net zo zichtbaar in een interieur dat minimalistisch is aan kleurgebruik.  Lees hier meer over die geweldige filigrein lamp.